16.12.2020

Tapahtumien Tulevaisuus

Osallistuin taannoin Tapahtumien Tulevaisuus - webinaariin, jonka sisältönä oli tarkastella miten korona on käännetty tapahtuma-alalla voitoksi ja millaiseen tulevaisuuteen tapahtumateollisuus valmistautuu. Päivän polttava aihepiiri oli siis käsillä ja webinaarissa olikin todella suuri osallistujamäärä - järjestäjän mukaan yhteensä tuhansia kaikki kanavat mukaan laskettuina.


Mielestäni tilaisuuden toteutuksessa oli hyviä esimerkkejä alan tulevaisuudesta ja sen mahdollisuuksista. Puhujat sijaitsivat eri puolilla maailmaa (UK, Suomi, Singapore, Espanja), tapahtuma oli kasattu kokoon reilussa viikossa, budjettia ei juurikaan tarvittu ja osallistujat oli saatu mahtavasti mukaan. Myös tilaisuuden kesto oli sopiva parituntinen, mielenkiinto ja keskittyminen säilyi koko tilaisuuden ajan, eikä "sijaistekeminen" tullut edes mieleen. Loistava sisältö oli tärkeintä, kuten tietysti myös fyysisissä tapahtumissa. Haasteetkin tietysti tulevat esiin näissä samoissa lauseissa mahdollisuuksien kanssa - vaikka uuden bisneksen löytäminen onkin syntynyt "lähes tyhjästä", koko laajan tekijäkentän valjastaminen on vielä kesken - varmasti myös tekijäkenttä tulee osin uudistumaan pysyvämminkin.

Petri Rajaniemen puheenvuoro webinaarissa jäi hyvin mieleen. Rajaniemi puhui siitä, miten kaikkialla päättäjät ovat samankaltaisessa tilanteessa. Syntipukkien etsiminen on siis turhaa, enemmänkin syyllinen on "pelissä, ei pelaajissa".

Lähteet:
Tapahtumien Tulevaisuus - webinaari 
www.facebook.com/events/794134214500857
Risto Kuulasmaa, Petri Rajaniemi, Virtalähde ym

Petri Rajaniemi, Ponder NOBS, puheenvuoro 1.12.2020 webinaarissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.