26.12.2020

Hyvää Uutta Vuotta 2021 Kulttuurituottajalle, terveisin verottaja!

Kulttuurituottaja on hyvä veronmaksaja

"Pienituloisten 1250 euroa bruttona kuukaudessa tienaavien verotus kiristyy suhteessa eniten ensivuodesta alkaen."

Palkkavertailussa pääkaupunkiseudulla asuva Kulttuurituottaja tienaa, mikäli Takun suosituksiin on uskominen 2235e-4427e. Muun Suomen alueella palkat sijoittuvat 2126e-4008e välimaastoon. Palkan suuruus määräytyy osaamisen ja asiantuntijatason mukaan. Asuit missäpäin Suomea tahansa, jäät silti todennäköisesti vuosituloissasi alle suomalaisen vuotuisen keskipalkan 45 000e ja maksat suhteessa enemmän veroja kuin esimerkiksi ruotsalainen kollegasi. 
 
 

Äänimies työpöytänsä ääressä
 

Kuinka paljon maksan todellisuudessa veroja?

Todellisuudessa verokorttisi ei kerro koko totuutta siitä miten paljon veroja maksat. EVA:n verokone on oiva työkalu tarkistaa omaverosi. Palkansaajana, voit testata todellisen verotuksesi täältä: http://www.totuusveroistasi.fi/ 

Samaan aikaan tuloverotuksen kiristyessä, myös työvoiman palkkauksen verotus kiristyy entisestään. Tämä tarkoittaa entistä suurempaa ahdinkoa niille tapahtuma-alan yrityksille jotka ovat selvinneet hengissä korona-aalloista. Myös arvonlisäverotus nousee terveydelle ja ympäristölle haitallisten hyödykkeiden valmisteverojen osalta. Tällä on iso vaikutus mm. ravintola-alan palveluntarjoajiin. Jo ennestään kallis tuoppi Flowssa maksaa ensikesänä enemmän.









           
                    

 
                                                            Nuorisoa Lepakon puistikossa

Nähdäänkö vielä ensikesänä festareita, vai palaako normaali arki ennalleen vasta 2022 tienoilla? Aika näyttää.

                                                                            Flow-yleisöä

 

Pihla Miettinen

Kirjoittaja on Kulttuurituottaja Yamk-opiskelija Helsingistä


Lähteet:

 https://www.salkunrakentaja.fi/2020/12/tuloverotus-kiristyy-2020/?fbclid=IwAR2dYR1y5SzwH3G-FlqWuJMlz1Br_OtcgZ3LbyeoXGhECFogBWPaKGoVpzw

http://www.taku.fi/oppaat/2018/kulttuurituottaja_palkkasuositus_2018_2020.pdf 

https://www.lonestatistik.se/loner.asp/yrke/Kulturproducent-9521

Kuvat:

https://www.helsinkikuvia.fi/?search=true

1 kommentti:

  1. Olen pohtinnut sitä olisiko aikaisemman "täys-sulut" auttaneet meitä vai olisiko Koronaa tullut muualta pikkuhiljaa kuitenkin.. Olisiko ollut pienempi haitta laittaa kaikki pariksi viikoksi kiinni ajatuksella "älä mene mihinkään", ei matkustusta, ei juhlia, ei kauppoja tällä ajalla, eli ikäänkuin hae nyt viikoksi evästä. No okei, tuo menee melko ääripäähän, mutta tällainen löysä hirttosilmukka tapahtuma-alalle on oikeastaan vielä julmempi, se vain jatkuu ja jatkuu, käytämme toiveikkaina rahaa valmisteluihin jotka eivät vie minnekään ja lopputulemana maksamme verojen kautta sitten entistä enemmän jo valmiiksi pienestä budjetista..

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.